Moet u scheiden met behulp van een bemiddelaar?

mediator

Moet u scheiden met behulp van een bemiddelaar?

Als u van plan bent om met uw partner te scheiden, vraagt u zich misschien af of bemiddeling de juiste weg voor u is. Bemiddeling is een proces waarmee u en uw ex verschillen kunnen regelen zonder naar de rechtbank te gaan. Deze aanpak kan een goede keuze zijn als u en uw partner het niet eens kunnen zijn over het uiteindelijke resultaat. Een bemiddelaar biedt u pragmatische begeleiding en informatie over de toepasselijke wetgeving, terwijl u een veilige ruimte biedt voor discussie en resolutie. Het gebruik van bemiddeling is een geweldige manier om uzelf en uw partner te machtigen door zich te concentreren op de toekomst in plaats van het verleden. Ongeacht of u een scheiding krijgt of uw huwelijk regelt, bemiddeling kan u helpen de gewenste resultaten te krijgen.

Begeleide scheiding

Wanneer u en uw partner besluiten te scheiden, zou de eerste stap moeten zijn om al uw financiële informatie te verzamelen. De bemiddelaar helpt u bij het verkrijgen van een duidelijk beeld van wat u en uw partner zich kunnen veroorloven en hoeveel u wilt voor de toekomst. Ze kunnen u helpen bij het opstellen van een scheidingsovereenkomst en u kunt hulp krijgen van een professional als u deze nodig hebt. Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u een bemiddelaar of onafhankelijke advocaten raadplegen om u te helpen met dit proces.

Als u en uw partner bereid zijn om met een scheidingsmediator te werken, kunt u de informatie en begeleiding krijgen die u nodig hebt om te onderhandelen over een eerlijke scheiding overeenkomst. De bemiddelaar zal onpartijdig zijn en zijn ervaring zal u helpen door het proces te navigeren met een minimum aan stress. Hij zal u ook kunnen helpen met minderjarige kinderen als u deze optie overweegt. Een advocaat kost je ook een fractie van wat je met een bemiddelaar zult doorbrengen, en het hele proces kan in een kortere periode worden voltooid.

Een bemiddelaar gebruiken om verschillen tussen u en uw ex-partner te regelen

De kosten voor het gebruik van een bemiddelaar om verschillen tussen u te regelen, kunnen vrij duur zijn. Als u en uw ex-partner het niet eens kunnen zijn over onenigheidspunten, is bemiddeling een geweldige optie om u te helpen bij een schikking te komen. Het is vaak goedkoper dan de rechtbank, hoewel het proces lang kan zijn. De bemiddelaar zal zich concentreren op de belangen van uw kinderen en kan indien nodig met hen spreken. Een bemiddelaar zal ook een document voorbereiden dat alles opsomt dat tijdens de relatie is overeengekomen.

Om je voor te bereiden op het bemiddelingsproces, moet u al uw financiële documenten verzamelen. Veel bemiddelaars sturen formulieren naar hun klanten voorafgaand aan hun eerste vergadering. Wees eerlijk over uw financiën, want het nalaten om dit te doen kan betekenen dat u geen regeling in het bemiddelingsproces bereikt, of dat u uw zaak voor de rechtbank kunt verliezen. U zult afzonderlijk elkaar ontmoeten met de bemiddelaar voordat u en uw ex-partner de details van uw relatie bespreken. De bemiddelaar zal uw ex-partner ook uitnodigen voor de vergadering, indien nodig.

Kosten scheiden

De kosten voor bemiddelaars variëren en kunnen lager zijn als u een lager inkomen hebt. Sommige bemiddelaars vragen op basis van hun inkomen en ervaring. Als u een vast inkomen hebt, kunt u mogelijk onderhandelen over een lagere vergoeding. In het ideale geval moet u het eens zijn over alle grote problemen voordat u begint met bemiddeling. Je hebt een betere kans om je geschil op te lossen als je zoveel mogelijk hebt opgelost voordat je het scheiden proces start.

Een bemiddeling krijgen om te scheiden

Wanneer partijen ervoor kiezen om te scheiden, kunnen ze ervoor kiezen om bemiddeling te proberen. De bemiddelaar kan pragmatische richtlijnen en juridische informatie bieden om beide partijen te helpen overeenstemming te bereiken op hun eigen voorwaarden. Dit proces is ook niet-bindend en de twee partijen hoeven niet tot een definitieve overeenkomst te komen. Ze kunnen nog steeds andere methoden proberen om het huwelijk te beëindigen. Maar bemiddeling kan in veel omstandigheden nuttig zijn. Hier zijn een paar voordelen van het gebruik van bemiddeling in uw scheiding.

Ten eerste is bemiddeling geen goede optie als de echtgenoten een geschiedenis van bedrog hebben of kinderen hebben met de andere. Deze echtgenoten zullen niet effectief kunnen onderhandelen. De betrokken echtgenoten moeten waarheidsgetrouw zijn en volgens de regels spelen. Anders kan de bemiddelaar hen niet helpen. Het is belangrijk dat beide partijen gedurende het hele proces transparant en eerlijk zijn. Als de bemiddelaar te weten komt over indiscreties of leugens, worden deze onmiddellijk uit het proces verwijderd.

Mr torture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *